Selecteer een pagina

MONIKE VAN DUREN

Wat is Communicatie met Dieren?

Communicatie met dieren wordt in heel veel verschillende situaties gebruikt. Bij gedragsproblemen, emotionele vraagstukken, fysieke uitdagingen en bij beslissingen omtrent levensbeeindiging van uw (huis)dier biedt communicatie met dieren veel nieuwe inzichten en perspectieven. Ook bij verdwenen dieren of vermiste dieren wordt de communicatie ingezet om een beter beeld te krijgen van waar het dier zich bevindt en of het nog steeds leeft. Tot slot kan het ook veel rust geven na het overlijden van een dier.

In alle gevallen begint de dierencommunicator met een meditatie om af te kunnen stemmen op het betreffende dier. In de meditatie komen gedachten, gevoelens, beelden en fysieke sensaties van het dier door die een bepaalde betekenis hebben voor de persoon. Doorgaans is het effect dat er over en weer meer begrip voor elkaar ontstaat, het dier voelt zich gehoord en de persoon verwerft nieuwe inzichten. Er ontstaat een hartsverbinding die een heling in de relatie tot stand brengt.

Afstemmen op een dier kan op afstand (door de telefoon bijvoorbeeld), door middel van een foto of life. Regelmatig kom ik bij de mensen langs omdat wij dan langer door kunnen praten over specifieke vragen en ik een gevoel krijg van de totale interactie.

Voorbeelden van vragen waar ik mee te maken heb gehad zijn:

  • Waarom is mijn hond bang voor andere honden?
  • Waarom is mijn paard zo nerveus in het bos?
  • Wat zou mijn konijn vinden van een konijntje erbij?
  • Waarom plast mijn kat buiten de kattenbak?

En heel veel meer soorten vragen. Bijvoorbeeld angst voor vuurwerk of angst voor de trailer. Alles kan besproken worden. Ook ongehoorzaamheid of agressief gedrag komt veel voor.

Het doel en het effect van de communicatie is een beter begrip van de diepere lagen van een bepaald probleem, het vinden van een gezonde oplossing voor beide partijen en daardoor het verdwijnen van de eerdere problemen of vraagstukken.

Eenvoudig en effectief!